browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Strafmaatregel voor wooncorporaties

Posted by on 2 december 2016

100_1552

Strafmaatregel voor wooncorporaties die niet snel huurwoningen bouwen’

Als woningcorporaties niet snel meer huurwoningen gaan bouwen, dreigt een strafmaatregel. Dat zegt minister Stef Blok vrijdag in een interview met het AD.

‘Corporaties zijn gierig’
Uit cijfers van de toezichthouder Autoriteit Woningcorporaties blijkt dat corporaties in 2015 5,5 miljard euro hebben verdiend. De minister hekelt dan ook het feit dat de corporaties in hetzelfde jaar nog minder hebben geïnvesteerd dan het jaar ervoor.

,,Woningcorporaties zijn gierig. Ze zitten hun stuivers te poetsen in plaats die in te zetten.

‘Politiek haalt geld weg’

Blok heeft de corporaties gedreigd dat de politiek het geld bij ze weg zal halen als ze niet gaan investeren. De vereniging van woningcorporaties Aedes kondigde deze week al aan dat ze van plan zijn meer te investeren. ,,Ik wil resultaat zien”, zei de minister echter. Hij roept ook gemeenten op om voor bouwlocaties te zorgen.

Onnodig op wachtlijst’

Volgens de minister staan er nodeloos mensen op de wachtlijst, met name in Amsterdam en Utrecht. Dat komt doordat de woningcorporaties gierig zijn. Blok zegt tegen het AD dat politieke partijen zien dat de corporaties 5,5 miljard overhouden. ‘Als zij dat niet zelf gaan investeren, gaat de politiek het bij ze weghalen.’

Reactie Woonbond

Minister Stef Blok (Wonen) en corporatiekoepel Aedes moeten zich inzetten voor voldoende betaalbare huurwoningen en huren weer betaalbaar maken. ‘Ze moeten stoppen met naar elkaar wijzen, terwijl de huurder kind van de rekening is. Veel huurders en woningzoekenden staat het water aan de lippen’, vindt directeur Ronald Paping van de Woonbond. ‘Op alle gebieden van betaalbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit van woningen worden de problemen alleen maar groter. Voor steeds meer huurders zijn de huurprijzen niet meer op te brengen en de wachttijden blijven maar groeien.’

Comments are closed.