browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Inschrijven bij WoningNet

Posted by on 3 september 2015

 

Maak uw profiel volledig met uw inkomensdocumenten

24 oktober 2017


Vanaf vandaag is het mogelijk om uw inkomensdocumenten toe te voegen aan uw inschrijfgegevens. Als u inlogt ziet u daarom onder Mijn gegevens een nieuw kopje Mijn documenten. Het gaat om het document dat u heeft gebruikt bij het bepalen en invullen van uw inkomensgegevens bij WoningNet.
Dit is altijd de meeste recente inkomensverklaring of de definitieve of voorlopige aanslag Inkomstenbelasting van de Belastingdienst.

Waarom is uw inkomensdocument nodig?

Bij de toewijzing van een woning controleert de corporatie uw inkomen. Dat is nodig omdat het wettelijk vereist is dat de woning bij uw gezamenlijke inkomen past. Bij de controle moet u daarom bewijzen inleveren dat uw opgegeven inkomen klopt. Om dit proces makkelijker te maken, kunt u vanaf nu de bewijsstukken ook alvast toevoegen bij uw gegevens. Zo kan de corporatie eerder zien of u daadwerkelijk kans maakt op de woning. Bij toewijzing voert de corporatie nog een definitieve controle uit als u alle documenten bij hen heeft ingeleverd.Wat gebeurt er met uw inkomensdocumenten?
U blijft zelf de baas over uw gegevens. U kunt documenten toevoegen en weer verwijderen wanneer u dat wilt. De corporatie kan de gegevens alleen inzien op het moment dat u ook werkelijk een aanbieding bij deze corporatie heeft. Na een jaar verwijderen wij automatisch de documenten om te voorkomen dat er verouderde informatie blijft staan. Ook worden ze weggegooid als u zichzelf (of een ander persoon uit uw huishouden) uitschrijft.

Geen inkomensdocument? In de toekomst is reageren niet meer mogelijk
Het is nu nog niet verplicht om uw inkomensdocumenten toe te voegen. Wij willen iedereen de tijd geven om het juiste document op te vragen en toe te voegen. Maar vanaf begin 2018 kunt u niet meer reageren op het woningaanbod als er geen inkomensdocumenten aanwezig zijn. Maak daarom nu uw gegevens compleet!

Hoe voeg ik mijn inkomensdocumenten toe?
U kunt per volwassene op uw inschrijving de documenten toevoegen die u heeft gebruikt voor het bepalen van het inkomen. Meer informatie over welke documenten dit moeten zijn en een volledige instructie vindt u op de pagina Inkomenscontrole.

Hulp nodig?
Wij begrijpen dat niet iedereen bekend is met het toevoegen (uploaden) van documenten via een computer of mobiele telefoon. Als u hulp nodig heeft dan staat het Klantcontactcentrum van WoningNet voor u klaar.

Comments are closed.